Adhesieve brug

Met de nieuwste generatie keramische materialen en composieten zijn buitengewoon fraaie resultaten te behalen. Het belangrijkste winstpunt is dat je met deze materialen na verloop van tijd geen donker verkleurde randen van de restauraties zichtbaar krijgt. Met de traditioneel gebruikte goud-porselein kronen is dit euvel helaas onvermijdelijk.
De uitgangssituatie
Soms overkomt het je als patiënt, je bijt ongelukkig op een kies of het gebeurt in je slaap. Kies dwars doormidden. Niet te behouden. Extractie is dan de enige oplossing! En dan? Een lelijk gat waar je inkijkt als mevrouw lacht. De achterste kies heeft geen restauratie, er zit wel cariës (een gaatje) in. De kies voor de gebroken kies heeft een ouderwetse 2-vlaks amalgaam vulling.
De oplossing
In de beide kiezen hebben we een onlay geprepareerd. In tegenstelling tot een kroon hoef je dan veel minder gezond tandweefsel van de kies te beslijpen, c.q. op te offeren. Met een moderne plaktechniek, ook wel etsen-primen-bonden in ons tandartsenjargon, worden de kiezen voorbereid. Daarna wordt de keramische brug vastgezet met composiet of cement.
Het resultaat
Voor een breed lachende dame… Een bijna niet van echt te onderscheiden resultaat. Het is verstandig om bij uitgebreider porseleinwerk in de kiezen een opbeetplaat voor de nacht te maken. Hier ziet u zo’n opbeetplaat in de mond.

Als u klikt op een plaatje, krijgt u een grote afbeelding