Gebroken voortand

Deze mevrouw komt bij ons op consult in september 2006. Haar voortand blijkt tot op het tandvlees afgebroken. Na overleg met de patiënte over de verschillende behandelmogelijkheden, hebben we beslotenvoor implantologie te kiezen. We hebben vervolgens de wortel van de tand voorzichtig verwijderd en direct een implantaat geplaatst. Omdat dit implantaat direct voldoende stevig in de kaak vastzit, loopt deze mevrouw 3 uur later met een tijdelijke kroon de deur uit.
In 2006 waren de mogelijkheden met de voortanden minder uitgebreid dan tegenwoordig. Een afgebroken voortand zoals van deze mevrouw, of een tand die als verloren moet worden beschouwd? Jammer dat u die tand gaat verliezen, maar er zijn gelukkig alternatieven. In een aantal gevallen heeft u dezelfde dag al een vastzittende vervanging voor uw tand in de mond. Dat betekent dat u geen moment zonder voortand zit behalve gedurende de daadwerkelijke behandeling.
Een half jaar later, als het implantaat volledig is ingeheeld, krijgt mevrouw haar definitieve kroon. Na 2 jaar ziet het er bij een routine controle uit zoals op bijgaande dia te zien is. Ook de röntgenfoto bevestigt een succesvolle behandeling.
In september 2011 ziet de kroon er als op bijgaande dia uit. Let op het vouwtje in het tandvlees naar de voortand toe. Dat zelfde vouwtje zat er in 2006 ook. Het geeft aan dat er in de structuur van het tandvlees en het onderliggende bot nauwelijks iets is veranderd. Het tandvlees is dus niet teruggetrokken.
Voor verdere informatie over de mogelijkheden die voor u geschikt kunnen zijn, kunt u ons bellen op werkdagen voor een afspraak. In spoedgevallen kunt u de telefoonbeantwoorder inspreken. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op.Implantologie: afgebroken voortand, vervangen van een kies of een loszittende prothese? Klik hier