Implantologie

Alle werk dat wordt getoond is door mijzelf gemaakt met de hulp van de beste tandtechnici. De dia’s zijn niet gefotoshopt en geven derhalve een eerlijk beeld van de mogelijkheden. De foto’s hebben de volgende bewerkingen ondergaan: de lichtniveau’s zijn aangepast, sommige foto’s zijn rechtgezet en/of uitgesneden. Als u klikt op de plaatjes, krijgt u een gedetailleerde vergroting te zien.
Implantaten
Toen ik Charlie Stuart in juni 1979 in Ventura, Californië vroeg, hoe hij dacht over implantaten, zei hij tegen mij:Aad, als je de patiënt zo gek krijgt dat hij een briefje ondertekent, waarin staat dat hij binnen twee jaar overleden zal zijn, dan maak jij met een gerust hart implantaten voor die patiënt. In 1992 maakte een Zweed, Professor Brånemark melding van 15-jaars overlevings resultaten van implantaten in de onderkaak. Daarmee kon hij een loszittende prothese weer vastzetten op een stangetje tussen de implantaten in de mond. In 1993 zette ík de eerste wankele schreden in mijn praktijk met implantologie. De eerst geplaatste implantaten functioneren nu, na 19 jaar nog steeds. Een 2-tal implantaten die ik in 1994 heb geplaatst heb ik in de eerste helft van 2009 vervangen.In 1980 was er, zegge en schrijve één implantaatfirma die implantaten verkocht, nu zijn dat er meer dan 400. Het vereist een grote kennis van zaken om een keuze te kunnen maken uit dit grote aanbod. Het belang van de patiënt is immers heel groot. Hij wil iets wat goed zit, duurzaam is en, als het even kan, betaalbaar is.Een implantaat heeft in mijn praktijk, naast een aantal andere restauraties een vaste plaats gekregen. Vandaag de dag is een implantaat niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijkvoering.In 1997 deed ik een volledige week cursus in Los Angeles op UCLA bij Sascha Jovanovic, een Nederlandse tandarts die druk bezig was
met experimenteren om eerst nieuw kaakbot te laten groeien, voordat er implantaten konden worden geplaatst. Kaakbot op die plaatsen waar het was verdwenen na het verlies van de tanden en/of kiezen. Het betrof mensen die de meeste tanden en kiezen nog hadden, maar door een ongeluk één of meerder (voor)tanden hadden verloren. Daarbij was hun kaak ook lelijk geslonken, waardoor implantaten een slecht esthetisch resultaat zouden opleveren. Sindsdien is er een geweldige ontwikkeling in gang gezet en nu kan implantologie al uitkomst bieden voor mensen die een enkel gebitselement missen.Zoals gezegd, heeft Brånemark het sein in 1992 op groen gezet om patiënten met een loszittende onderprothese weer stukje zekerheid en comfort te geven. Die mensen konden weer eten, maar ook weer maatschappelijk functioneren.

Als u klikt op een plaatje, krijgt u een grote afbeelding